De SoluCalc waterverzachter zonder zout

Goedkoper, gezonder én beter dan waterverzachters
op basis van zout

De SoluCalc waterverzachter zonder zout is de meest perfecte waterverzachter voor zowel particulieren als professionals. Dit compact systeem van Belgische bodem maakt komaf met kalk in het leidingwater én alle mogelijke gevolgen. Bovendien zijn er heel wat voordelen verbonden aan een waterverzachter die geen zouten gebruikt.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?

Kalk in leidingwater kan héél wat problemen in huis veroorzaken. Een waterverzachter lost deze letterlijk en figuurlijk voor u op.

Weg met kalkaanslag

U heeft nooit meer last van kalkaanslag op kranen en douchekoppen. Hierdoor heeft u minder poetswerk en verslijten kranen en douchekoppen minder snel. Ook is kalkaanslag op de afwas, vensters, glazen douchewanden, keramiek in de badkamer, toiletbakken, … verleden tijd.

Langere levensduur van huishoudapparatuur

U verlengt de levensduur van huishoudelijke apparaten die in contact komen met leidingwater. Kalk hoopt zich namelijk met de jaren op, waardoor uw apparaat minder goed functioneert. Denk maar aan wasmachines, koffiezetapparaten en  vaatwasmachines.

Lager energieverbruik

Kalk verhindert een goede circulatie van leidingwater in uw boiler en andere huishoudelijke apparaten. Een waterverzachter zorgt dus voor een lager energieverbruik.

Een zegen voor huid en haar

Hard water kan invloed hebben op uw huid en haar. Kalk kan er namelijk voor zorgen dat huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis escaleren. Ook kan kalk zorgen voor doffer haar na het wassen. Met een waterverzachter geeft u dus ook uw huid en haar de beste behandeling.

Waarom een waterverzachter zonder zout?

De SoluCalc waterverzachter werd zowel door Test Aankoop als door het WTCB als uitermate efficiënt beoordeeld. De waterverzachter heeft de ACS-certificering.

U hoeft geen zakken zout te kopen, wat voordelig is voor uw portefeuille én het milieu. Bovendien hoeft de SoluCalc waterverzachter niet onderhouden te worden.

Het verzachte water gezonder en zacht voor huid en haar.

Waterverzachters met zout zorgen voor een vieze nasmaak. Bij het gebruik van CO₂ verandert er niets aan de natuurlijke smaak.

Waterverzachters met zout zijn enorm schadelijk voor het milieu. Dit zorgt zowel voor waterverontreiniging als verspilling. Bij een SoluCalc lost CO₂ op in het water en stroomt dit samen met het water weg. Hierdoor verliest u geen water en heeft u geen extra afvoer nodig.

Terwijl waterverzachters met zout jaarlijks tussen de € 200 en € 400 aan zout en onderhoud kosten, kost een SoluCalc slechts € 5 aan CO₂ per jaar en bewoner.

Uw leidingen worden geleidelijk aan gereinigd bij het gebruik van een SoluCalc waterverzachter. De kalkafzettingen lossen langzaam op in het water en worden zo afgevoerd.

Het kleinste systeem dat amper plaats inneemt en overal geïnstalleerd kan worden.

De SoluCalc waterverzachters worden sinds 1998 in Fleurus, Henegouwen geproduceerd.

Dankzij SoluCalc bent u levenslang gerust.

Hoe werkt een waterverzachter zonder zout?

De SoluCalc injecteert voor consumptie geschikte CO₂ in het leidingwater. Hierdoor lost de kalk op en wordt deze mee afgevoerd. Chemisch gezien zet het geïnjecteerde CO₂ de kalk (calciumcarbonaat) om in calciumbicarbonaat.

CaCO3 + CO₂ + H₂O = Ca(HCO3)2

Een SoluCalc waterverzachter plaatsen

Vitaleau verzorgt gratis de plaatsing en installatie van uw waterverzachter. De installatie duurt ongeveer twee uur.

De SoluCalc waterverzachter wordt net na de waterteller geïnstalleerd. Hiertussen komt nog een drukregelaar met filter die het toestel beschermt tegen eventuele onzuiverheden in het leidingwater. Indien u nog niet over een drukregelaar beschikt, wordt deze samen met de waterverzachter geïnstalleerd tegen een kleine meerprijs. Hiervoor dient een stopcontact van 220 V voorzien worden op ongeveer een meter afstand van de waterverzachter.

De waterverzachter en de drukregelaar dienen eenmalig afgesteld worden. De waterverzachter past de hoeveelheid CO₂ namelijk voortdurend aan afhankelijk van de hardheid van het water. Na de plaatsing hoeft er dus nooit meer iets te gebeuren buiten het vervangen van de CO₂ fles. Met een grote fles komt u gemiddeld een jaar toe.

Onderhoud van een waterverzachter

De SoluCalc waterverzachter heeft geen onderhoud nodig. Enkel de CO₂ fles dient vervangen te worden wanneer deze leeg is. Een gezin van vier personen verbruikt jaarlijks ongeveer één fles van 10 kg. U kunt dit zelf doen of wij kunnen dit voor u komen doen.

Tevreden klanten met een SoluCalc waterverzachter

Meer dan 20.000 particulieren en...

Vraag uw offerte aan

Wilt u graag een offerte of meer informatie over onze waterverzachter? Neem contact op. Indien u binnen de week na aanvraag een systeem aankoopt, krijgt u bovendien de eerste CO₂ fles gratis!

Adres :
Blarenberglaan 23D
2800 Mechelen
02 891 00 27
info@vitaleau.be

BTW nummer :
BE 0898 732 714

IBAN-account :
BE88 7360 3539 3041

Gratis offerte