fbpx

De SoluCalc waterontharder zonder zout

Goedkoper en duurzamer dan een toestel op zout

Last van kalk in je leidingwater? Voorkom kalkaanslag en defecte huishoudtoestellen met SoluCalc!

Deze compacte waterontharder zonder zout is 100% Belgisch. Hij elimineert de kalk in je leidingwater én alle nadelige gevolgen. Het is dan ook de ideale oplossing voor zowel particulieren als bedrijven. Bovendien is een waterontharder die geen zout gebruikt goedkoper en duurzamer. Ontdek hem nu!

ZOMERACTIE: Krijg bij aankoop van een waterontharder €179 korting, met gratis plaatsing en gratis CO2 voor 1 jaar (tot 100 m³ water). Vraag je offerte aan tot en met 1 augustus om te genieten van deze aanbieding.

Wat zijn de voordelen van een waterontkalker?

Kalk in leidingwater kan héél wat problemen in huis veroorzaken. Een waterontkalker lost deze letterlijk en figuurlijk voor u op.

Geen kalkaanslag

Kalk in je leidingwater zorgt voor kalkaanslag op kranen, douchekoppen en -wanden, de afwas... Met een waterontharder vermijd je kalkaanslag en hoef je minder vaak te poetsen. Bovendien lost SoluCalc ook bestaande kalkafzettingen op en reinigt zo je leidingen.

Toestellen leven langer

Met de jaren hoopt kalk zich op in je wasmachine, vaatwasser, koffiezet... Daardoor kunnen die minder goed gaan werken en zelfs stukgaan. Door je leidingwater te ontkalken, verleng je de levensduur van al je huishoudtoestellen die ermee in contact komen.

Ecologisch

Kalk verhindert een goede watercirculatie in je boiler en andere huishoudtoestellen. Door kalk op te lossen, verlaagt Solucalc je energieverbruik. En dat zónder waterverontreiniging of -verspilling, in tegenstelling tot een waterontharder met zout.

Goedkoper dan zout

Een waterzachter met zout kost jaarlijks € 200 tot € 400 aan zout en onderhoudskosten. De SoluCalc waterontharder zonder zout heeft geen onderhoud nodig en kost slechts € 5 per jaar per bewoner aan CO₂. Een leuke bonus: je hoeft niet met grote zakken zou te sleuren.

Gezond en lekker

Kalk kan huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis verergeren, en zorgt voor doffer haar na het wassen. Ontkalkt water is dus beter voor huid en haar. Bovendien geeft de SoluCalc geen vieze nasmaak aan je water, in tegenstelling tot een waterverzachter met zout.

Getest en gecertificeerd

De SoluCalc waterontharder zonder zout werd zowel door Test Aankoop als door het WTCB grondig getest en beoordeeld als erg efficiënt. De waterontharder kreeg ook de ACS-certificering.

Hoe werkt een waterontharder zonder zout?

De SoluCalc injecteert CO₂ in het leidingwater, waardoor kalk oplost en mee wordt afgevoerd. Maak je geen zorgen: de gebruikte CO₂ is perfect geschikt voor consumptie. Wil je meer weten? In deze video ontdek je hoe de SoluCalc waterontharder zonder zout precies werkt en wat het verschil is met een toestel mét zout.

Hoe gaat Vitaleau te werk?

Een SoluCalc waterontharder bij je thuis in 3 eenvoudige stappen:

Stap 1: Installeren

De installatie van je SoluCalc is gratis en duurt ongeveer 2 uur. We plaatsen hem net na je waterteller en drukregelaar. Heb je nog geen drukregelaar? Dan installeren wij die voor een kleine meerprijs. Je moet enkel een stopcontact voorzien op 1 meter van de waterontharder.

Stap 2: afstellen

Je waterontkalker en drukregelaar hoeven maar 1 keer te worden afgesteld. De SoluCalc past de hoeveelheid CO₂ namelijk voortdurend aan de hardheid van je leidingwater aan. De waterontharder heeft hierna geen onderhoud meer nodig.

Stap 3: CO2 vervangen

Een gemiddeld gezin van 4 personen verbruikt ongeveer 1 fles CO₂ van 10 kg per jaar. Is je CO₂-fles leeg? Dan kun je die zelf vervangen of Vitaleau contacteren om dit voor jou te doen.

Wat vinden onze klanten van hun SoluCalc waterontharder?

Vraag je offerte aan

Wil je graag een offerte of meer informatie over onze waterontharder zonder zout? Neem contact op. 

Gratis offerte