De SoluCalc waterontharder zonder zout

Zeker goedkoper dan een toestel op zout

De SoluCalc waterontharder zonder zout is de meest perfecte waterontkalker voor zowel particulieren als professionals. Dit compact systeem van Belgische bodem maakt komaf met kalk in het leidingwater én alle mogelijke gevolgen. Bovendien zijn er heel wat voordelen verbonden aan een waterontharder die geen zouten gebruikt.

Wat zijn de voordelen van een waterontkalker?

Kalk in leidingwater kan héél wat problemen in huis veroorzaken. Een waterontkalker lost deze letterlijk en figuurlijk voor u op.

Weg met kalkaanslag

U heeft nooit meer last van kalkaanslag op kranen en douchekoppen. Hierdoor heeft u minder poetswerk en verslijten kranen en douchekoppen minder snel. Ook kalkaanslag op de afwas, vensters, glazen douchewanden, keramiek in de badkamer, toiletbakken, … is verleden tijd.

Langere levensduur van huishoudapparatuur

U verlengt de levensduur van huishoudelijke apparaten die in contact komen met leidingwater. Kalk hoopt zich namelijk met de jaren op, waardoor uw apparaat minder goed functioneert. Denk maar aan wasmachines, koffiezetapparaten en  vaatwasmachines.

Lager energieverbruik

Kalk verhindert een goede circulatie van leidingwater in uw boiler en andere huishoudelijke apparaten. Een waterontharder zorgt dus voor een lager energieverbruik.

Een zegen voor huid en haar

Hard water kan invloed hebben op uw huid en haar. Kalk kan er namelijk voor zorgen dat huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis escaleren. Ook kan kalk zorgen voor doffer haar na het wassen. Met een waterontharder geeft u dus ook uw huid en haar de beste behandeling.

Waarom een waterontharder zonder zout?

De SoluCalc waterontharder werd zowel door Test Aankoop als door het WTCB als uitermate efficiënt beoordeeld. De waterontkalker heeft de ACS-certificering.

U hoeft geen zakken zout te kopen, wat voordelig is voor uw portefeuille én het milieu. Bovendien hoeft de SoluCalc waterontharder niet onderhouden te worden.

Het ontkalkte water is gezonder en zacht voor huid en haar.

Waterverzachters met zout zorgen voor een vieze nasmaak. Bij het gebruik van CO₂ verandert er niets aan de natuurlijke smaak.

Waterverzachters met zout zijn enorm schadelijk voor het milieu. Dit zorgt zowel voor waterverontreiniging als verspilling. Bij een SoluCalc lost CO₂ op in het water en stroomt dit samen met het water weg. Hierdoor verliest u geen water en heeft u geen extra afvoer nodig.

Terwijl waterverzachters met zout jaarlijks tussen de € 200 en € 400 aan zout en onderhoud kosten, kost een SoluCalc slechts € 5 aan CO₂ per jaar en bewoner.

Uw leidingen worden geleidelijk aan gereinigd bij het gebruik van een SoluCalc waterontharder. De kalkafzettingen lossen langzaam op in het water en worden zo afgevoerd.

SoluCalc is een verbazingwekkend klein systeem dat amper plaats inneemt en overal geïnstalleerd kan worden.

De SoluCalc waterontharders worden sinds 1998 in Fleurus, Henegouwen geproduceerd.

Dankzij SoluCalc bent u levenslang gerust.

Hoe werkt een waterontharder zonder zout?

De SoluCalc injecteert voor consumptie geschikte CO₂ in het leidingwater. Hierdoor lost de kalk op en wordt deze mee afgevoerd. 

Wilt u meer weten over het verschil tussen een waterverzachter op zout of CO2? Ontdek het antwoord op uw vragen in deze video.

Een SoluCalc waterontharder plaatsen

Vitaleau verzorgt gratis de plaatsing en installatie van uw waterontharder. De installatie duurt ongeveer twee uur.

De SoluCalc waterontharder wordt net na de waterteller geïnstalleerd. Hiertussen komt nog een drukregelaar met filter die het toestel beschermt tegen eventuele onzuiverheden in het leidingwater. Indien u nog niet over een drukregelaar beschikt, wordt deze samen met de waterverzachter geïnstalleerd tegen een kleine meerprijs. Hiervoor dient u een stopcontact van 220 V te voorzien op ongeveer een meter afstand van de waterontharder.

De waterontkalker en de drukregelaar dienen eenmalig afgesteld worden. De waterontharder past de hoeveelheid CO₂ namelijk voortdurend aan afhankelijk van de hardheid van het water. Na de plaatsing hoeft er dus nooit meer iets te gebeuren buiten het vervangen van de CO₂ fles. Met een grote fles komt u gemiddeld een jaar toe.

Onderhoud van een waterontkalker

De SoluCalc waterontharder heeft geen onderhoud nodig. Enkel de CO₂ fles dient vervangen te worden wanneer deze leeg is. Een gezin van vier personen verbruikt jaarlijks ongeveer één fles van 10 kg. U kunt die zelf vervangen of wij kunnen dit voor u komen doen.

Tevreden klanten met een SoluCalc waterontharder

Meer dan 20.000 particulieren en...

Vraag uw offerte aan...

Wilt u graag een offerte of meer informatie over onze waterverzachter? Neem contact op. Indien u binnen de week na aanvraag een systeem aankoopt, krijgt u bovendien de eerste CO₂ fles gratis!